ASUMAN KAFAOĞLU-BÜKE, 1959’da İstanbul’da doğdu. Orta ve lise eğitimini Cenevre, İsviçre’de tamamladı. California State Long Beach Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden mezun oldu. Türkiye’ye döndükten sonra, önceODTÜ’de, sonra Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü’ndeöğretim görevlisi olarak çalıştı. İngilizce ve Fransızcadan çeviriler yaptı. TRT ve Açık Radyo için edebiyat, mitoloji ve klasik müzik temalı programlar hazırladı ve sundu. İstanbul Üniversitesi Dramaturji Bölümü’nde, Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’nde sanat felsefesi dersleri verdi. 1998-2006 yılları arasında Cumhuriyet gazetesi kitap ekinde düzenli kitap eleştirileri yazan Büke, 2008 yılında ilk yazısının yayınlandığı Radikal Kitap’ta uzun yıllar boyunca edebiyat eleştirmenliği yaptı. Eşi Aydın Büke ile İstanbul’da yaşamakta, edebiyat ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.


SADIK USTA, 1960 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. 16 yıl Almanya’da yaşadı. Stuttgart Üniversitesi ve Frankfurt Goethe Üniversitesi’nde (Tarih ve Siyasal Bilimler) okudu. 2003 yılında İngilizce öğrenmek üzere dokuz ay Londra’da kaldı. 2012’de Goethe Üniversitesi’nde “Ütopya ve Devrim, Türkiye’de Modernleşme Hamleleri (1908-1938)” başlıklı master tezini verdi.
Yazdığı ve Katkıda Bulunduğu Bazı Kitaplar:
Türk Ütopyaları/Tanzimat’tan Cumhuriyet’e Ütopya ve Devrim, İlkçağ Ütopyaları/Mükemmel Toplum ve İlk Devlet Teorileri, Dünyayı Değiştiren Düşünürler (Cilt.1: Felsefenin Şafağı: Hint, Çin, Yunan, Roma ve Rönesans Avrupa’sı; Cilt.2: Rönesans’tan Aydınlanma’ya Yeni Bir Çağın Doğuşu; Cilt.3: Aydınlanma, Fransız Materyalizmi, Amerikan ve Fransız Devrimleri; Cilt.4: Ekonomi Politik, Alman İdealizmi, Rus Halkçılığı ve Marksizm; Cilt.5: El-Kindi’den İbn Sina’ya, Gazalî’den İbn Haldun’a İslam Felsefesi, Mutezile, İhvan-ı Safa, Din-Felsefe Tartışmaları), Fıçılarda Yaşamak – Sıradışı Devrimci Hayatlar, Ütopya ve Masalbilim – Binbir Gece Masalları, Şair ve Matematikçi Ömer Hayyam, Şüphenin Tarihi – Felsefeye Giriş
Çevirileri:
Thomas More, Ütopya, Tommaso Campanella, Güneş Ülkesi, Georg Fülberth, Kapitalizmin Kısa Tarihi, Hans Heinz Holz, Devrimin Cebiri: Hegel’den Marx’a, Felsefenin Aşılması ve Gerçekleştirilmesi, K. Marx, F. Engels, Komünist Manifesto

MEHMET ALTUĞ ERSOY, Özel Alman Lisesi’nde gördüğü eğitimin ardından, önce İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde, daha sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde eğitim aldı. Psikoloji alanına olan ilgisini, mesleki tercihi doğrultusunda daha da derinleşmek için çeşitli üniversite ve akredite kuruluşlar bünyesinde, aralarında Bireysel Danışmanlık Teknikleri Süpervizyon, Kognitif Görüşme Teknikleri Süpervizyon, Çözüm Odaklı Terapi Sertifikası, Hipnoz Eğitimi ve uygulama Sertifikası, Profesyonel Yaşam Koçluğu Sertifikası, Yetişkinlerde Klinik Görüşme Teknikleri, Çift ve Ailede Klinik Görüşme Teknikleri gibi başlıkların da bulunduğu konularda eğitimlere katılarak sertifikasyonlar aldı. “Felsefi Danışmanlık” mesleğinin yanı sıra özel eğitim kurumları bünyesinde düşünce, felsefe, estetik, etik, ezoterizm ve psikoloji ile ilgili eğitimler vermektedir. Birçok üniversite ve sivil toplum kuruluşunda konuşmacı ve eğitmen olarak seminerler düzenleyen Ersoy, Bilgi Üniversitesi Film Okuma Dersi eğitmeni ve “Kilosophia” adlı kitabın yazarıdır.
PhD. ULAŞ TÖRE SİVRİOĞLU, 1980’de Gönen’de doğdu. Ege Üniversitesi’nde Prehistorya ve Ön Asya Arkeolojisi bölümünden 2001’de mezun oldu. 2005’te Dokuz Eylül Üniversitesi’nde “Dionysos Kültü Kökenleri ve Anlamı” başlıklı teziyle yüksek lisansını tamamladı. Daha sonrasında tarih bölümüne yönelerek 2012 yılında Celal Bayar Üniversitesi’nde doktorasını tamamladı. Doktora tezinin başlığı “Tek Parti Döneminde Orta Asya, Sümer-Hitit Araştırmaları”dır. Öğrenciliği sırasında ve sonrasında çok sayıda arkeolojik kazı ve kültürel mirası koruma projesine katıldı. İran, Bizans ve İslam sanatı ve tarihi hakkında çeşitli çalışmaları yayınlanmıştır.


ŞEBNEM SORAL TAMER, 1983 yılında İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo Televizyon ve Sinema bölümünde eğitim alırken kültür-sanat habercisi olarak televizyon, radyo ve süreli yayınlarda çalışmaya başladı. İstanbul Radyosu’nda bir jazz&blues programında asistanlık yaptıktan sonra, TV8’de bir sanat programında yapımcılık görevini sürdürürken kanalın o dönemki danışmanı Attila İlhan, metin yazarlığı konusundaki ilk öğretmeni oldu. Farklı mecralarda süren basın macerasının ardından, 2011’de Can Yayınları’nın basın danışmanlığı görevini üstlendi. Bu süre boyunca farklı yayınevlerine son okuma, editörlük ve çeviri editörlüğü yapmaya başlayan Tamer, 2018 yılında çatısı altına girdiği Epsilon Yayınevi’nde projeler editörü, Kafka Kitap’ta ise yayın yönetmeni olarak çalışmaktadır. İstanbul Üniversitesi, Kültürel Miras ve Turizm bölümünde ikinci üniversite eğitimini tamamlamasının ardından 2023 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesi – Sanat Tarihi bölümünde yüksek lisansa kabul edilen Tamer, akademik eğitimini 2025 yılı itibariyle İstanbul Üniversitesi Eskiçağ Tarihi ana bilim dalında sürdürmektedir.